Op dit moment zijn er 222 recepten in 29 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geďnstalleerd om deze header te zien!
In Categorie: Desserten en Gebak / Taarten:
Heksenketeltaart
   Ingrediënten

VOOR DE SPONGE CAKE:

300 g Cake 'n Party Mix voor sponge cake (Aveve) 'je kan ook een biscuit maken'
4 eieren
30 ml water
springvorm ? 18 cm

VOOR DE VULLING:

100 g Cake 'n Party Mix voor crème au beurre of zelfgemaakte crème au beurre maken
250 g boter (op kamertemperatuur)
100 g suiker
250 ml water (op kamertemperatuur)

VOOR DE VERSIERING:

taartonderlegger
paletmes
uitrolmat
Crisco vetstof
Cake 'n Party Suikerpasta: zwart (500 g), limoengroen, violetpaars, wit, geel, rood, oranje
grote + kleine rolstok
keukenmes
gladstrijker
basismodelleerset
tylose (Tylo powder)
set van uitstekers ster & set van uitstekers alfabet

Bereidings Instructies

SPONGE CAKE:

Bereid het beslag volgens de werkwijze op de verpakking. Vet de springvorm in en vul hem met het beslag. Bak de sponge cake 15 minuten op 150°, verhoog de temperatuur tot 170° en laat nog 25 minuten bakken. Laat afkoelen op een taartrooster.

CREME AU BEURRE:

Bereid crème au beurre zoals vermeld op de verpakking. Snij de sponge cake horizontaal door met een taartzaag. Strijk met een paletmes crème au beurre op de onderhelft en plaats de bovenhelft erop. Snij met een scherp mes het
geheel in de vorm van een ketel: hol de bovenkant lichtjes uit naar het midden toe, maak de zijkant wat gladder en snij de rand onderaan weg. Maak in de zijkant rondom een inkerving om de rand van de ketel te accentueren. Bestrijk bovenkant en zijkant met crème au beurre. Laat de taart minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.

VERSIERING:

Vet het uitrolmatje in met Crisco. Maak eetbare lijm: meng een theelepel tylose met een glas water en laat even rusten. Kneed 500 g zwarte suikerpasta soepel. Rol uit op het uitrolmatje tot de plak groot genoeg is om de taart te bedekken. Leg het uitrolmatje met de suikerpasta naar beneden op de taart. Maak de suikerpasta voorzichtig los en neem het matje weg. Druk de suikerpasta eerst bovenaan vast en dan tegen de zijkant. Snij het overtollige deel onderaan weg. Strijk alle oneffenheden weg met de gladstrijker.


Extra tips versiering!

1. Meng een mespunt tylose door een stuk zwarte suikerpasta. Rol daaruit het handvat van de ketel. Laat 2 Ă  3 uur uitharden en maak het dan vast met eetbare lijm.

2. Vul de ketel met stukjes limoengroene suikerpasta. Dit is de heksensoep.

3. Rol een stuk oranje suikerpasta uit en steek de letters van het woord "Halloween" uit. Lijm ze vast op de ketel. Druk er hier en daar limoengroene bolletjes op.

4. Rol voor de hoed een stukje violetpaarse suikerpasta tot een bal. Maak er een kegel van. Steek een rondje van dezelfde kleur uit voor de rand van de hoed. Lijm beide delen aan elkaar vast. Versier met een oranje strookje, zilveren suikerparels en limoengroene sterretjes.

5. Meng voor de benen een mespunt tylose door een stukje violetpaarse suikerpasta gemengd met witte suikerpasta. Boetseer 2 beentjes en buig ze in het midden om de knieën te vormen. Versier ze met strookjes en bolletjes suikerpasta. Laat de benen minstens een uur uitharden. Vorm voor de schoenen 2 gelijke balletjes zwarte suikerpasta. Rol ze tot kegels. Druk het brede gedeelte wat plat. Prik er een gaatje in met een modelleerstokje om er later de benen in te steken. Rol de punten nog wat fijner en krul ze om. Snij 2 kleine blokjes zwarte suikerpasta uit en lijm ze vast als hak van de schoen. Bevestig de schoenen aan de benen. Maak 2 gaten in de heksensoep en lijm de benen erin vast.

6. Je kunt de heksenketel verder versieren met een spin uit zwarte suikerpasta en stukken hout en vlammen uit gemengde suikerpasta. Het hout is gemaakt van donker- en lichtbruine suikerpasta. Kneed beide kleuren lichtjes door elkaar voor een marmereffect. Vlammen maak je op dezelfde manier met gele en oranje suikerpasta.

Tip: Wil je figuren uitsteken in suikerpasta, druk de uitsteker er dan goed in en draai er even mee. Zo krijg je een mooie vorm zonder oneffenheden aan de randen.

Ingediend door: Irba | Datum Toegevoegd: 3 Jan 2014
Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.


Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.0/5 (4 stemmen uitgebracht)

Facebook:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Speculooskaastaart Broodpudding Bananentaart Crème brûlée met chocolade Gewone cake

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 000552

 

 


 

Dank u, uw commentaar zal binnenkort worden herzien!