Op dit moment zijn er 222 recepten in 29 categorieŽn!

Laatste Recepten
U moet Flash geÔnstalleerd om deze header te zien!
In Categorie: Bijgerechten:
Gevulde Paprika
Aantal Personen : 6   IngrediŽnten

6 grote paprika’s (rood, geel, groen)
900 gram gehakt
100 gram spekblokjes (mager rookspek)
4 sjalotten (gesnipperd)
4 teentjes verse knoflook (geperst)
1/2 eetlepel kerriepoeder
100 gram geraspte parmezaanse kaas van Zanetti
100 gram geraspte belegen kaas
1 kilogram tomaten (in vieren gesneden)
35 gram boter
35 gram bloem
1 eetlepel paprikapoeder, zoet
1 blikje tomatenpuree
laurierblad, peperkorrels, tijm
peper, zout, suiker
peterselie
paneermeel
olijfolie

Bereidings Instructies

Doe een bodempje water in een grote pan en voeg de tomaten met het laurierblad, de peperkorrels en de tijm toe. Laat alles even doorkoken. Doe alles door een zeef en voeg de tomatenpuree toe. Maak van de boter en de bloem een roux en breng deze op smaak met het paprikapoeder. Voeg de warme tomatensaus lepel voor lepel toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en wat suiker.
Bak de spekblokjes uit in 2 eetlepels olijfolie en haal ze uit de pan. Bak in het overgebleven spekvet de sjalot en de knoflook samen met het kerriepoeder. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe er de geraspte parmezaanse kaas, de spekblokjes en de peterselie bij en breng op smaak met peper en zout. Binden met wat paneermeel.
Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
Verwarm de oven voor op 175 graden en verwarm hierin de paprika's gedurende 30 minuutjes. Strooi er het laatste kwartier de geraspte belegen kaas over.
Lekker met rijst en een gemengde salade.

Ingediend door: Stambro | Datum Toegevoegd: 29 Jan 2014
Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.


Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.3/5 (10 stemmen uitgebracht)

Facebook:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Asperges met Hardgekookte Eieren (op Vlaamse Wijze) Bloemkool met Tomatensaus Gegratineerde Spinazie Boontjes in Tomatensaus Indische Tomatensalade

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 000927

 

 


 

Dank u, uw commentaar zal binnenkort worden herzien!